HER HAR JEG VÆRET

      Tilbage til verdenskortet

Australien.gif (5010 bytes) AUSTRALIEN

Kamel.jpg (11966 bytes)

Her er en kort video om mine oplevelser i Australien, da jeg skulle skrive Kængurudrømmen og lidt om de mystiske ting, de fik mig til at spise.

Videoen er lavet af Jim Højberg fra Vejle Bibliotekerne.


 

1991 KÆNGURUDRØMMEN  


Det skulle have været alle tiders moderne guldgravereventyr i mulighedernes land, Australien.

Men det bliver sult, tørst, bagende sol og flugt fra politiet, da den 16-årige danske Peter ender hjælpeløst i ødemarken, sammen med vennen Tony, hunden Shadow og den gamle militærbøsse.

Heldigvis møder de den indfødte Mathilde, som leder dem gennem det øde landskab ad sine forfædres drømmestier.

Oplevelsen af det uddøende aboriginal-folk er både makaber og smuk, og for de to venner fører det til kærlighed og slagsmål – dyb sorg og jublende glæde.

Fra Forfatterweb:

Crocodile Dundee-land

Crocodile Dundee-land ... er det ikke Charlotte Blay skildrer i Kængurudrømmen, men et land, hvor de hvides evner til at finde vej og overleve i den afsvedne ødemark, uhjælpeligt kommer til kort over for de indfødte (aboriginals).

Danske Peter på 16 er emigreret til Australien med sine forældre og sammen med en ven, Tony, tager de to unge og hunden Shadoe i en ferie på guldgravereventyr i det store land.

Men eventyret bliver snart vendt til mareridt, de kommer til at skyde en fårehyrde, bilen går i stykker, mad og vand slipper op og solen brænder ubønhørligt.

"Eftermiddagssolen hang på vestsiden af bjerget, da vi så hende for første gang. Hun stod på en lille forhøjning af sten med den blodrøde nedgående ildkugle som baggrund. Stod og lignede det fineste silhuetklip. Helt sort. Kun det store hår flammede i et pur af guld. Resten af skikkelsen - skuldrene, brysterne, den korte kjole, de lange ben, stod skarpt sort midt i den røde cirkel. Og lige som vi havde set det, forsvandt synet, og solen stod rød og tom tilbage".

Sådan så de Matilda for første gang. Matilda er en af de indfødte som af mange hvide, bl.a. Tony, betragtes med foragt og alligevel hjælper hun de to uheldige unge med at flygte. Hun leder dem ad sine forfædres drømmestier, og samtidig med at vi hører om forfædrenes ritualer og myter, lærer Matilda dem at overleve i ødemarken bl.a. ved at spise larver! De når omsider frem til reservatet, hvor de indfødte i dag lever i druk og håbløshed.

Det meste af bogen drejer sig om de 3 vidt forskellige unge og deres indbyrdes forhold under de ekstreme vilkår. Turen ender barsk - politiet finder dem og skuddene brager, men Peter er alligevel kommet til klarhed omkring sit liv og sine rødder - og romantik er der også til slut under stjernerne.
 


   
 

    

En flok aboriginalbørn i et australsk reservat.

De fortalte mig historien om regnbueslangen fra drømmetiden.

Den kom ned fra himlen og skabte floderne, søerne og klipperne.

Børnene var vilde med at spise snegle og larver og tissemyrer. Især de store grønne.

Jeg var nødt til at smage på lækkerierne, for at kunne beskrive det i bogen.  
 BOOMERANGSANG

 

Drengen kaster sin boomerang

den suser med vinden

og brummer sin sang

om lækker kængurusteg

men nej

kængurumor hun hopper sin vej

med ungen i pungen.

 

Drengen griber sin boomerang

og solen den brænder

mens vejen er lang

så ser han en myrehøj

halløj

en masse myrer i munden røg

han smasker og gnasker.


© Charlotte Blay 2005
 

  Klik på tegningen

- og læs "Regnbueslangen" fra novellesamlingen "Vandtyven".