HER HAR JEG VÆRET

       Tilbage til verdenskortet

    

Den indledende salgsproces -

TYSKLAND

Teaching an Under the Radar Topic – Stephanie's History Store
 


Voksenbog
  
 

Lebensborn. Et barn til Hitler

Willi er på flugt. På flugt fra Den Røde Hær, fra flygtningetilværelsen i DDR, på flugt fra sin biologiske mor og fra de forfærdende årsager til hans eksistens.
Willi udspringer direkte af nazisternes umenneskelige ideologi om racehygiejne, og som for mange andre tyskere hviler Hitler-regimets tunge skygge over ham hele hans liv.
For Willi er skyggen bare mere konkret end for de fleste. Han er nemlig Lebensborn-barn – et resultat af Hitlers vanvittige drøm om at skabe en ren arisk race.

Spørgsmålet om hans ophav dukker konstant op igennem hans omtumlede liv, der bringer ham fra Østpreussen under russernes fremrykning mod Berlin, over DDR’s kollektivisering og flugten til Vesttyskland og til sidst til Paradisgården og kærligheden i Danmark. Da muren falder, og Willi som familiefar bliver ramt af en tragedie, forsøger han for alvor at forsone sig med sig selv.

Lebensborn
 er en historisk roman om at være undfanget af ondskab, men at ville det gode. Og så er den baseret på en sand historie.

Avisomtale af bogen:
Klik her for at læse om virkeligheden bag bogen.

Artikel:

Klik her for at læse om hovedpersonen - min svoger

Lektørudtalelse:
… Handlingsmættet roman til alle interesserede i de mange konsekvenser af 2. verdenskrig … Vi møder Renate, den smukke blonde kvinde, der med stolthed føder to børn til Føreren … Baseret på forfatterens svogers sande historie.
Læs hele Lektørudtalelsen her.

Bogblogger.dk:
...Kan du heller ikke få nok af at læse om 2. verdenskrig, så har du nu her muligheden for at læse om en del af nazismens historie, som de færreste har hørt om – Lebensborn, projektet der skulle sikre racerene børn til Hitler. Historien er baseret på virkelige hændelser, hvilket blot gør den endnu mere gribende og forfærdelig...
Læs hele anmeldelsen her.


Louises Litteratur og Livsstil
Jeg synes denne bog har manglet, og den giver mig lyst til at læse mere om "Lebensborn".
Sprogligt er bogen nem at gå til.
⭐⭐⭐⭐⭐ ud af 6 stjerner.
Tak for skøn læsning Charlotte Blay.
Læs hele anmeldelsen her.


Bogrummet.dk
...Bogen er velskrevet og har man interessen for anden verdenskrig, vil man få en hel del ud af at læse den. Jeg var personligt helt opslugt og kunne slet ikke lægge bogen fra mig. Men den var også hård at komme igennem fordi den bliver meget personlig. Heldigvis er der lidt kærlighed, lidt rebelsk teenageoprør og nogen andre begivenheder som også fylder undervejs. Man er efterladt med et indtryk af at forfatteren i hvert fald har fået fortalt en historie som er vigtig for eftertiden også. Virkelig vellykket.
Læs hele anmeldelsen her.

Fuglebakkens bogorm
Jeg SLUGTE bogen, kunne slet ikke slippe den historie! At det er baseret på virkelige hændelser, gør det er til tider meget menneskeligt smertefuldt. Læs den hvis du er historieinteresseret; læs den hvis du er vild med skæbnefortællinger; læs den hvis du kan lide en fantastisk gribende bog! Den får 4 af 5.
Læs hele anmeldelsen her

 

Her står jeg ved muren i 1989. Jeg ville være med til at smadre den helt.
   

Historien begynder i 1941 og handler om et barn, der er avlet af en SS-officer og en lys, tysk kvinde, der ville give et barn til Hitler.

Idéen har jeg fra min blonde, tyske svoger, der under sin søgen efter sine rødder, stødte på navnet ”Lebensborn”. Det gik op for ham, at det havde med ham at gøre.

Organisationen var et led i Hitlers racehygiejniske politik om at producere perfekte eksemplarer af den ariske race, der skulle genbefolke Tyskland og blive herrefolk i Det tredje Rige.
 


Da Berlinmuren faldt, fik min svoger mod til at tage tilbage til det tidligere Østpreussen for at søge efter sin fortid. Og jeg fik lov til at ledsage ham.

Den research, vi lavede, var mareridtsagtig og rystende. Vi fandt en søster, der også er Lebensborn-barn, og vi fulgte sporene, hvor de i 1945 flygtede med deres plejemor og en krigsinvalid plejefar i en trækvogn. Flygtede fra Den Røde Hærs kanoner. De genkaldte sig flygtningestrømmen op til Østersøen, hvor de blev jaget hid og did gennem Tysklands bomberegn – forfulgt af russiske, polske og engelske soldater. Og af nazisterne, skulle det vise sig. De to plejebørn tilhørte Lebensborn.

Siden levede de som undertrykte flygtninge i det daværende DDR med en drøm om frihedens Danmark. Først mange år senere endte min svoger her i landet.

 

Gennem årene har jeg gang på gang taget tilløb til at skrive historien om ”Lebensborn”, der betyder livskilde. Men først nu har historien åbnet sig for mig.
 


I juni 2014 besøgte jeg igen Berlin og Check Point Charlie
 

Lebensborn-projektet er en næsten overset del af den nazistiske historie. Vi er alle nødt til at være klar over, hvad der skete. Historien om Lebensborn er så vigtig, fordi den handler om familier. Mødre, fædre og børn.

Den bygger på sandfærdige begivenheder om et emne, der ikke rigtig er blevet beskrevet før.

 

Du kan købe bogen med rabat hos mig og få en hilsen skrevet ind ved at klikke her.